Logo

1. Zimní česko-rakouské hry se chystají ožít!

image

Hlavní aktivita projektu Dny bez bariér organizovaných v rámci česko-rakouské spolupráce programu Interreg Rakousko-Česká republika znovu ožije! V novém termínu 26. - 30. ledna 2022 se uskuteční druhý pokus o založení nové tradice zimních her v Jihočeském kraji. Sportovci obou zemí porovnají své síly ve 4 zimních sportech.

Samotní účastníci se mohou na hry hlásit od 18. října v 1. kole přihlášek, ve kterém přihlásí počty sportovců na pořadatelem vypsané sporty – sjezdové a běžecké lyžování, snowboard a sněžnice. 1. kolo potrvá až do 14. listopadu. Již od 1. října se také hlásí dobrovolníci, kteří budou v termínu her pomáhat jak na sjezdovce, tak mimo ni. Velkou roli zde hraje Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, ze které se na minulý ročník přihlásilo téměř 50 jednotlivců z řad studentů. Významnost spolupráce dokládá také převzetí záštity ze strany rektora univerzity – Prof. Bohumila Jirouška.

Od 1. prosince bude následovat 2. kolo přihlášek, ve kterém mohou přihlášení sportovci zvolit svou závodní disciplínu, přihlásit ubytování a stravu a komunikovat s pořadatelem formu dopravy.

Organizace her se ujímá i nadále vedoucí partner projektu – spolek Emilova sportovní, společně s kterým se v roli partnera zapojí velký rakouský sportovní svaz Österreichischer Behindertensportverband.

image
© Dny bez bariér 2023
Created by
Created by APP Universe