Logo

2. Roadshow Groß-Enzersdorf

image

Dnes došlo k dalšímu společnému setkání v rámci Roadshow 2021. Sportovci Österreichischer Behindertensportverband a Emilovy sportovní si tentokrát v Groß-Enzersdorfu porovnali síly v basketbalu na vozíku. Během exhibičních zápasů byl prostor i pro prezentaci sportu handicapovaných široké veřejnosti.

„Zájem veřejnosti byl i díky hezkému počasí velký, a i když jsem viděl ze začátku ostych návštěvníků, v průběhu akce se postupně osmělovali a někteří z nich se do hry i zapojili,“ komentoval průběh roadshow Pavel Zbožínek, vedoucí projektu Dny bez bariér a dodává: „Přesně toto jsou situace, které chceme během prezentace sportu handicapovaných navozovat a odbourávat tak mýty, které vůči zdravotně postižným panují.“

„Jsem ráda, že se nám podařilo oslovit i rodiny, ve kterých je některý z členů zdravotně postižený. Rodiny i jednotlivci, kteří přišli se zajímali o sportovní možnosti v regionu, což mě velmi potěšilo a naplnilo tak i účel naší akce,“ s radostí uvedla zástupkyně OBSV Maria Sarma.

Tato akce byla již druhou, tedy poslední roadshow na rakouské straně. Budeme se nyní těšit na roadshow v České republice, která je plánována v Jihočeském kraji, Jihomoravském kraji a Kraji Vysočina.

© Dny bez bariér 2023
Created by
Created by APP Universe